Gala Canotajului Romanesc 2019

 

Cei mai buni canotori ai anului, printre care si sportivii calificati la Jocurile Olimpice de la Tokyo de anul viitor, au fost premiati in cadrul Galei Canotajului Romanesc 2019. Decernarea premiilor a incununat rezultatele exceptionale ale tinerilor la competitiile internationale din acest an.

Federatia Romana de Canotaj are cel mai de succes lot de sportivi al Romaniei, acestia castigand in 2019 peste 30 de medalii: 13 de aur, 9 de argint si 8 de bronz. In plus, 7 echipaje vor reprezenta Romania la JO 2020 de la Tokyo.

La evenimentul gazduit de Phoenicia Grand Hotel din Bucuresti au participat Mihai Covaliu, Presedintele Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, precum si reprezentanti ai Ministerului Tineretului si Sportului, iar Elisabeta Lipa, Presedintele Federatiei Romane de Canotaj, a tinut un discurs prin care a trecut in revista performantele remarcabile obtinute de Federatia Romana de Canotaj in acest an si a mentionat faptul ca Federatia a primit, in sfarsit, a doua garnitura de barci necesara partiparii la Jocurile Olimpice de anul viitor.  Astfel, canotorii romani vor putea evolua la Tokyo cu echipamentul necesar, fapt ce era nesigur in vara acestui an.