Gala Canotajului Românesc 2018

Medaliații României au fost premiați la Gala Canotajului Românesc 2018

Sportivii care au ocupat anul acesta locuri fruntașe la marile competiții internaționale au fost premiați și sărbătoriți în cadrul Galei Canotajului Românesc.

Evenimentul a avut loc la Hotel Caro din București, în prezența reprezentanților de seamă din sportul românesc, și nu numai.

Componenții loturilor reprezentative de juniori, tineret și seniori au fost premiați pentru rezultatele remarcante obținute în 2018. Canotajul a fost anul acesta, din nou, sportul Numărul 1 în România, aducând 37 de medalii de la cele mai importante competiții ale lumii: Campionatele Mondiale și Europene de seniori, tineret și juniori, Cupele Mondiale și Jocurile Olimpice de Tineret.

În deschiderea ceremoniei, Elisabeta Lipă, președintele Federației Române de Canotaj, multiplă campioană olimpică și mondială, cea mai valoroasă canotoare a Secolului XX, a luat cuvântul și a mulțumit sportivilor, antrenorilor, cluburilor, sponsorilor, partenerilor, colaboratorilor și tuturor celor prezenți.

Au transmis ulterior mesajele de felicitare, în numele instituțiilor pe care le reprezintă, George Boroi secretarul general al Comitetului Olimpic și Sportiv Român, precum și Cosmin Butuza, secretar de stat în Ministerul Tineretului și Sportului. La Gala Canotajului Românesc a beneficiat de prezența onorantă a ministrului Tineretului și Sportului, Bogdan Matei.

Componenții loturilor reprezentative de juniori, tineret și seniori au fost premiați și sărbătoriți într-un cadru deosebit, oferit de Hotelul Caro din București. Marii performeri ai canotajului au fost prezentați pe scena de amfitrionul evenimentului, Andreea Marin.

Sportivii Anului 2018 au fost desemnate campioanele mondiale de la dublu vâsle categorie ușoară, Gianina Beleagă și Ionela Cozmiuc, care au repetat anul acesta excepționala lor performanță din 2017.

Un moment aparte l-a reprezentat acela în care reputatul antrenor Mircea Roman a primit diploma de excelență pentru întreaga sa activitate, de la președintele federației, Elisabeta Lipă. Ca o simbolică legătură a marilor performanțe românești, între cei care au oferit distincțiile sportivilor s-a aflat și cunoscutul Octavian Bellu, cel mai titrat antrenor al gimnasticii mondiale.

La Gală au mai luat parte personalități de prestigiu ale sportului românesc, foști campioni olimpici și mondiali – Camelia Potec, Laura Badea Cârlescu, Gabriela Szabo, Doina Melinte, Narcisa Lecușanu, Monica Iagăr, Nicoleta Grasu, precum și cunoscutul nutriționist italian Gianluca Mech și reprezentanți ai Negro 2000, compania care sprijină Federația Română de Canotaj și  performanța sportivilor români.

Au fost distinși, de asemenea, antrenorii loturilor de juniori, tineret și seniori, precum și reprezentanții Centrelor Olimpice de pregătire. Nu în ultimul rând, plachetele omagiale și premiile s-au îndreptat și către președinții marilor cluburi, CS Dinamo București, CSA Steaua București, CS Olimpia București, alături de CSM Călărași, CSM Timișoara și CS Botoșani.

Mulțumirile și plachetele s-au îndreptat, cum era și firesc, către partenerii si sponsorii evenimentului, Negro 2000, Herbalife Nutrition, Hotel Caro, Valvis Holding SA, Bianca Patac, Deco Boutique, Kaufland, Pub Radio, Televiziunea Română.